HOME
 

MAGISTER 6 - leerlingen/ouders,/a>

MAGISTER 5 - docenten

KSH.DEDECAAN.NET

OUDE PORTAL PERSONEEL

 NIEUWE PORTAL PERSONEEL


           
INSCHRIJFFORMULIER
KLAS 2 EN HOGER 2017-2018

INSCHRIJFFORMULIER
BRUGKLAS 2017-2018


VACATURES KSH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaarplanner 2016-2017

 

 

 

 
Klik op de afbeelding om naar de
kennismakingswebsite te gaan
én om je aan te melden
voor een van de activiteiten!
 
 

  

 

HOME

Cambridge First kandidaten pilotklas geslaagd!
Alle kandidaten uit de pilot Cambridge klas die op zijn gegaan voor het Cambridge First examen, zijn onder begeleiding van Monika Bogdan geslaagd. Het gaat om de volgende leerlingen: 
Mats Heisterkamp (H3c), Hannah Spruijt (V3a), Fleur van der Pluijm (H3b), Chané Havenga (H3c), Hansje Wentzel (V3a)

 

Félicitations!
Zoals vorige jaren hebben ALLE leerlingen van Delf Junior hun examen gehaald!

Niveau ERK A1, docent Marc Lunel:
Yasmina Chaghouaoui, Merijn Dijkstra, Karlijn Glaudemans, Zoë Kuling, Sara Rassam, Yasmina Shahin, Esmee Siemerink, Kate van Bokhoven, Jip van der Pijll.

Niveau B1, docent Annie Claire Verrips:
Juliette Sier


Mooie slagingspercentages

Met trots presenteren wij u onze mooie slagings-percentages. Gemiddeld 90% van de leerlingen is inmiddels geslaagd. Een aantal leerling gaat in het derde tijdvak (augustus) alsnog proberen te slagen.

mavo

 

havo

 

vwo

91%

 87% 92%
   
  

 


Geslaagd!
In het tweede tijdvak is een grote groep leerlingen alsnog geslaagd.
Van harte gefeliciteerd!  

Geslaagde leerlingen mavo
Sophia Palaio Baptista, Verena Cassee, Willem Grootes, Mitchel Kamper, Anthony Kürüm, Dana Steffens

Geslaagde leerlingen havo 

Loïs van Baar, Emma Bos, Rick van den Dolder, Danique Harder, Demi Serné, Mark Prins, Rik van de Wal

 

Geslaagde leerlingen vwo

Ruben Amama, Céline de Brouwer, Cheryl Looijer, Dave Looijer, Kubilay Seven, Fleur Uittenbogaard


Geslaagde leerlingen eerste tijdvak 

 

Aimée Jacobs brons op Scheikunde Olympiade
Aimée Jacobs uit V6 heeft tijdens de landelijke finale van de scheikunde olympiade, die van 8 tot en met 15 juni gehouden werd bij de Rijksuniversiteit Groningen, een bronzen medaille behaald (http://www.scheikundeolympiade.nl).
Op de Rijksuniversiteit Groningen werden de finalisten blootgesteld aan colleges, practica en toetsen op het niveau van tweede jaar scheikunde op de universiteit. Aimée behaalde een prachtige score die goed was voor brons.
Lees meer...   
 

AH1A wint soundmixfinale
AH1A heeft de soundmixfinale gewonnen. In een bomvolle aula vertolkten Hilde Kruijver, Susanne Pot, Simone Mutsaers, Nikki van Tienderen en Silvy Wawerinitz met verve het liedje Shout out to my ex van Little Mix. De jury vond unaniem dat zij de beste performance gaven met de juiste mix van zangkwaliteiten, show en uitstraling. Gefeliciteerd allemaal! De prijswinnaars kregen, naast een leuke geldprijs en een fraaie oorkonde, eeuwige roem op de KSH.
Lees meer...   


 

Studiereizen havo en vwo

In de week van 6 juni vinden de studiereizen van havo en vwo plaats. De leerlingen zijn op reis naar Lissabon, Madrid, de Ardennen, Berlijn en Griekenland. Hieronder vindt u een juist gestuurde foto uit Griekenland.Martine ter Haar Nederlands kampioen handbal met VOC 

In een superspannende derde finalewedstrijd werd VOC Amsterdam zaterdag kampioen van Nederland. Keepster Martine ter Haar (docent LO) speelde een hoofdrol met belangrijke saves in de tweede helft. De wedstrijd werd in de allerlaatste seconden beslist met een strafworp. Voordat Martine afscheid neemt, staat er nog een belangrijke uitdaging op het programma: op Hemelvaartsdag vindt de finale van de beker plaats. VOC neemt het wederom op tegen aartsrivaal Dalfsen. 


Centraal examen 

Van woensdag 10 mei t/m woensdag 24 mei vindt het Centraal Examen plaats voor mavo, havo en vwo. De examens worden afgenomen in het Spectrum. Wij wensen onze examenkandidaten heel veel succes!

KSH PROM Night 
Op donderdag 1 juni vindt de KSH PROM Night plaats voor de eindexamenleerlingen. Je kunt je aanmelden door op de afbeelding te klikken.
 

  

Wonderaars
Op maandag 15 mei speelt de Amsterdamse JeugdteJAterschool de theatervoorstelling Wonderaars voor de leerlingen van theaterklas 1, 2 en 3. De voorstelling vindt plaats in de aula.  Nederlands kampioenschap roeien
voor Isabel van Opzeeland
 

 Isabel van Opzeeland is Nederlands Kam-pioen roeien geworden op de Bosbaan in Amstel-veen. Ze behaalde de titel in de categorie Meisjes 18 Skiff. Vorig jaar won Isabel ook al goud in de dubbeltwee DSA (NK senioren!) samen met Karolien Florijn. Ze wordt alom als groot roeitalent gezien. Isabel roeit pas twee jaar bij roei-vereniging Die Leythe in Leiden.


KSH'ers vwo 6 winnen opnieuw profielwerkstukprijs KHMW

Op woensdag 12 april kregen Luc Heisterkamp en Martijn van der Zwet de prestigieuze prijs van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen voor hun profielwerkstuk Kroos: plaaggeest met potentie?

 Deze prijs van het oudste Nederlandse genootschap van geleerden wordt ieder jaar uitgereikt voor een havo- en vwo-profielwerkstuk. Vorig jaar wonnen Rutger Postma en Carlijn Verweij met hun profielwerkstuk geschiedenis. 
Lees meer...

De trotse prijswinnaars Luc en Martijn met in het midden hun docent natuurkunde Ron Haseth 

 


Provinciale finale
Read2Me voorleeswedstrijd

Op woensdag 5 april vertegenwoordigde brugklasser Liam Leezer (V1a) de KSH bij de provinciale finale van de Read2Me voorleeswedstrijd in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Hij behaalde de derde prijs!


Liam Leezer


Op donderdag 16 maart streden negen brugklassers om de titel Voorleeskampioen

van de KSH.
Een vakkundige jury maakte de winnaar bekend.

  


Drie vwo'ers top van Nederland
bij Natuurkunde Olympiade

Overal ter wereld worden Natuurkunde Olympiades gehouden. Zo ook in Nederland. Zes vwo 6- leerlingen maakten de opgaven van de eerste ronde. De uitslag is inmiddels binnen.

Onze leerlingen hebben dit jaar een grandioze prestatie geleverd: Aimée Jacobs, Luc Heisterkamp en Vincent Sier krijgen alle drie een oorkonde, omdat ze tot de beste 10% van Nederland behoren. Een oorkonde behalen is voor een school vrij zeldzaam, laat staan drie! De KSH feliciteert de leerlingen en hun docent, Ron Haseth, van harte met dit mooie resultaat. Ben je ook goed in natuurkunde? Kijk op deze site hoe je ook kunt meedoen en hoe de opgaven er uitzien:

http://www.fisme.uu.nl/nno/meedoen.php


      Luc Heisterkamp, Aimée Jacobs en Vincent Sier (v.l.n.r.)

 

Leerlingen H4/V4 naar Lille
Op woensdag 8 maart zullen de leerlingen uit H4/V4 met Frans in hun pakket op reis gaan naar het Noord-Franse Lille. Er zal een bezoek gebracht worden aan het Musée des Beaux-Arts. Ook zullen de leerlingen spreekvaardigheidsopdrachten doen.
Een dag later reist V3 af naar Münster om het vak Duits in de praktijk te brengen. 

 

Eindexamenconcert Havo 5
Op woensdag 15 februari 2017 organiseert de KSH  het jaarlijkse eindexamenconcert! Dit is een door de leerlingen uit Havo 5 zelf georganiseerd evenement waarbij de leerlingen van muziek laten zien wat ze de laatste jaren hebben geleerd. De acts variëren enorm en zullen met heel veel plezier worden opgevoerd!
Van nummers uit musicals tot een Michael Jackson medley, van NSYNC tot Bruno Mars.
Lees verder.

 

 

Examenvoorstelling H5/V5 drama
maandag 13 februari 19.30 uur


Nadat de wereldleiders bij elkaar zijn gekomen voor een oplossing tegen een aankomende oorlog, houden ze een afterparty in een shishabar... maar dan gaat het mis! Ze worden opgesloten in de bar met een bom die geplaatst is door een terrorist! De vraag is... wie in de shishabar heeft dit gedaan?!

Kaartjes: Gabriëlle Oosterhof of Laura Beco.


Op de KSH kun je rekenen
Uit cijfers van het ministerie van Onderwijs blijkt dat de veelvuldig bekritiseerde rekentoets vorig schooljaar beter is gemaakt dan het jaar daarvoor...

De KSH behaalde wederom mooie cijfers. Op het vwo slaagde zelfs 100% voor de rekentoets. Dat is maar goed ook, want de toets telde vanaf afgelopen jaar voor het eerst echt mee voor het diploma.

Op havo en mavo wordt de rekentoets wel gemaakt, maar hij telt nog niet mee.
Bericht Haarlems Dagblad van 1 februari.

MediatheekWise
Op donderdag 5 januari 2017 krijgt de KSH de beschikking over een eigen   bibliotheekuitleen-programma MediatheekWise waarin de collectie van de Mediatheek wordt ondergebracht. MediatheekWise is vanaf dat moment te bereiken via de website van de KSH (link linksboven) en via Magister.
Via MediatheekWise kun je de collectie van de KSH raadplegen, materialen reserveren, lenen en verlengen. In MediatheekWise zijn ook allerlei   interessante online informatiebronnen te raadplegen, zoals NEMO Kennislink en Scholieren.com.

  

 

     

Informatieavond zomerschool

Afgelopen maandag 26 juni heeft er een informatieavond plaatsgevonden voor de ouders van onze leerlingen die deel gaan nemen aan de zomerschool. Deze presentatie is terug te lezen via de volgende link: presentatie zomerschool.

Agenda

______________________

 

 Zie eindejaarsplanning

______________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Nieuws

 
...
Bijgewerkt : 04 Jul 2017
 
Vrijdag 23-6, ...
Bijgewerkt : 23 Jun 2017
 
In een bomvo...
Bijgewerkt : 23 Jun 2017
 
...
Bijgewerkt : 13 Apr 2017
 
...
Bijgewerkt : 13 Apr 2017
 
...
Bijgewerkt : 07 Mar 2017
 
Alle theaterkl...
Bijgewerkt : 07 Mar 2017
 
...
Bijgewerkt : 06 Feb 2017
 
...
Bijgewerkt : 13 Dec 2016