Nieuws

KSH wint 9e Scholieren Debat Toernooi

Op donderdag 1 december 2016 werd alweer de negende editie van het Haarlemmermeers Scholieren Debat Toernooi gehouden. En de KSH ging er met de eerste prijs vandoor!

Teams van de Haarlemmermeerse middelbare scholen strijden om de eer zich een jaar lang de beste debaters van Haarlemmermeer te mogen noemen. De scholieren debatteren in de 3-persoons variant van de Amerikaans Parlementaire Debatvorm. Juryleden zijn raadsleden, fractieassistenten, ambtenaren en jongerenwerkers in Haarlemmermeer. Het toernooi is een unieke samenwerking van gemeenteraad en scholen.

Voor de KSH deden Emma Bos (H5b), Anne Bosveld (V5b), Kayleigh van Klaveren (V6b), Janel Bosscha (H5a), Maricio Jongma (H5b), Tom Korenwinder (V6a), Jesse van der Meulen (V6b), Nick van Delden (H4b), Kirsten van Tol (H5b), Ruben Ooft (M3d), Chloé Lotte (H4b) en Stefan van Langen (H5a) mee.


Leerlingen van vijf middelbare scholen in Haarlemmermeer gingen in het raadhuis met elkaar in debat over verschillende stellingen, onder jurering van gemeenteraadsleden. Er werd gedebatteerd over stellingen als ’moet de gemeente Haarlemmermeer bindende referenda mogelijk maken’ en ’scholen moeten geen seksuele voorlichting geven, dit is een taak voor de ouders’.

De teams krijgen aangewezen of ze voor of tegen zijn en moeten zich in een kwartier voorbereiden. Zo is bij laatstgenoemde stelling een argument voor: ’De band tussen ouders en kind is normaal gesproken veel sterker dan die tussen leraar en leerling’. Een argument tegen is: ’Alle leerlingen hebben recht op goede informatie over seksualiteit, maar sommige ouders kunnen of willen die niet geven’.

Het winnende team bestaande uit Emma Bos, Janel Bosscha, Kayleigh van Klaveren en Anne Bosveld ontving de beker uit handen van wethouder Marjolein Steffens.
 


 

 
Bijgewerkt : 01 Dec 2016

Nieuws

 
...
Bijgewerkt : 04 Jul 2017
 
Vrijdag 23-6, ...
Bijgewerkt : 23 Jun 2017
 
In een bomvo...
Bijgewerkt : 23 Jun 2017
 
...
Bijgewerkt : 13 Apr 2017
 
...
Bijgewerkt : 13 Apr 2017
 
...
Bijgewerkt : 07 Mar 2017
 
Alle theaterkl...
Bijgewerkt : 07 Mar 2017
 
...
Bijgewerkt : 06 Feb 2017
 
...
Bijgewerkt : 13 Dec 2016