Leerlingen H4 & V5 bezoeken Europees Parlement

Op woensdag 27 februari hebben leerlingen uit havo 4 en vwo 5 – samen met 15 leerlingen en een docent van Sancta Maria – een bezoek gebracht aan het Europees Parlement in Brussel. De excursie was in het kader van het vak maatschappijwetenschappen en had als thema Europese samenwerking.

Een verslag van de dag
We bezochten het bezoekerscentrum van de EU, het ‘parlamentarium’, waar we meer leerden over historische achtergronden, actuele thema’s en de werking van de EU. Daarna waren we te gast in het Europees Parlement en zijn we in gesprek gegaan met Europarlementariër Agnes Jongerius en lobbyist Lodewijk Buschkens. Hiermee kregen we een breed en diepgaand beeld van het Europese samenwerkingsproject, dat even vaak bejubeld als vervloekt wordt. De dag werd afgesloten met een goedgevulde zak Vlaamse frites op een van de mooiere pleinen van de stad.

De terugreis kon volgens sommigen niet snel genoeg voorbij zijn, maar dat had meer te maken met het radioverslag van Feyenoord-Ajax dan met andere zaken. Al met al kijken we terug op een zeer geslaagde dag en hopen we dat we volgend jaar weer op pad kunnen.

Dianne Hoefakker en Sam Meerhoff
docenten maatschappijwetenschappen