Luuk (H1a) voor een dag de baas bij Radio 538

20 november was het World Children’s Day. Met de actie Als een baas gaf UNICEF kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar de kans om te solliciteren naar een droombaan die zij op deze Wereld Kinderdag mochten vervullen. Voor één keer zijn de kinderen de baas.

En zo gebeurde het dat Luuk, leerling uit H1a, voor een dag de baas mocht spelen bij Radio 538. In het programma van Wietze de Jager ging Luuk aan de slag als producer. En Wietze was onder de indruk. ‘Ik ben een beetje bang, Luuk is een natuurtalent. Dus ik denk dat ik binnenkort mijn programma kwijt ben’, aldus Wietze.

Een bijzondere ervaring dus, voor Luuk en Wietze!

 

Over World Children’s Day
Op 20 november organiseert UNICEF wereldwijd World Children’s Day.  Zij vragen samen met kinderen extra aandacht voor kinderen en hun rechten. World Children’s Day is vorig jaar internationaal gelanceerd. En ook dit jaar nemen in 140 landen kinderen het stokje over van spelers in de politiek, het bedrijfsleven, sport en de media. In Nederland organiseert UNICEF op World Children’s Day #alseenbaas. Hiermee geven zij kinderen een podium om hun stem te laten horen! Dit is immers een van de kinderrechten.