V5 volgt hoorcollege over hiphop

In het kader van studiekeuzebegeleiding heeft het decanaat een hoorcollege op school georganiseerd. Alle leerlingen uit 5 vwo kregen zo alvast een voorproefje van het wetenschappelijk onderwijs aan een universiteit. Gastdocent Bram Ieven – universitair docent aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van Universiteit Leiden – gaf een college over Nederlandse hiphop.

‘Dat het niet altijd Marsman of Bilderdijk hoeft te zijn bewees de heer Ieven door op onderzoekende en analytische wijze teksten onder de loep te nemen van de bekende Nederlandse hiphopper, acteur en cabaretier Fresku.’ aldus Marlène Talan, decaan KSH.

Ook leerlingen waren positief verrast: ‘Ik had nooit verwacht dat er bij muziekgenre’s, hiphop in dit geval, een theorie achter zou zitten. Hoe simpel een nummer of een videoclip eruit ziet, wil nog niet zeggen of de betekenis erachter ook zo simpel en eenvoudig is als dat het lijkt. Dat heb ik mee gekregen van het gastcollege, wat erg interessant blijkt te zijn. Eerlijk gezegd had ik dat niet verwacht.’ – leerling uit V5b