V3 op bezoek bij TU Delft

V3 op bezoek bij TU Delft

Het derde jaar van het vwo staat voor een groot deel in het teken van keuzepakketten. In dit kader heeft v3a en v3b op vrijdag 15 december 2017 een bezoek gebracht aan de Technische Universiteit Delft.

‘In de ochtend verzamelde iedereen zich voor school en een halfuur later vertrokken we met zijn allen naar Delft. Eenmaal aangekomen werden we door het mooie gebouw naar een lokaal op de bovenste verdieping gebracht. In het lokaal stonden twee studenten die ons een presentatie gaven over TU Delft en welke opleidingen daar gevolgd kunnen worden. Ook hebben ze ons verteld hoe het allemaal werkt op een universiteit.

Na de presentatie is er een workshop gegeven over bouwkunde. Wij moesten een nieuwe boulevard in Utrecht ontwerpen die vanaf het stadion goed bereikbaar was. In deze workshop moesten we eerst alle behoeftes van verschillende partijen (winkeliers, publiek, ondernemers, etc.) opschrijven en een lijst van eisen opstellen. Nadat we dat hadden gedaan moesten we het laten controleren en in gesprek gaan met de twee studenten. Als het was goedgekeurd moest je door gaan met het tekenen van een ontwerp.

Daarna kregen we een pauze en werden we rondgeleid over de campus. Dit vonden de meeste leerlingen het leukste gedeelte van de dag. Er waren verschillende gebouwen waarvan we de bibliotheek het meest indrukwekkend vonden. Daarna gingen we naar een collegezaal waar we in de schoenen stapten van een student.  Na de rondleiding gingen we weer terug naar het lokaal waar we begonnen waren. We moesten nu van onze ontwerpen een maquette maken. Een maquette is een op schaal gebouwde stad. Toen de maquette was gebouwd moesten we een presentatie houden en kort uitleggen wat we hadden gebouwd.’ Verslag: Rosie Schotvanger (v3b)

 

Geslaagde dag

Tijdens het bezoek hebben de leerlingen hun ogen uitgekeken en veel vragen gesteld. Voor een groot deel van de groep is het een stuk duidelijker geworden wat ze later wel en niet willen doen: velen zagen zichzelf al zitten op een universiteit en kregen er helemaal zin in. Het was dus een erg geslaagde dag!

 

Het was een ontzettend indrukwekkende ervaring en heel anders dan op de middelbare school.

Zoals al eerder was gezegd vonden we de rondleiding het leukste, omdat je van alles zag wat je nog niet eerder had gezien.