GSA op de KSH

Logo KSH GSA

Sinds deze week is de GSA (Gender & Sexuality Alliance) op de KSH weer opgestart.

Een GSA is een gezellige groep leerlingen die, met hulp van een aantal docenten, zich sterk maakt voor een voor iedereen veilige omgeving op school en zich bezighoudt met het bevorderen van de acceptatie van LHBTI+-leerlingen. De GSA organiseert activiteiten (zoals Paarse Vrijdag), houdt meetings om ideeën te bedenken en gaat met elkaar in gesprek om bijvoorbeeld te praten over hun ervaringen op school rondom LHBTQ+.

De GSA wordt gesteund door COC Nederland. Het uitgangspunt is dat iedereen de vrijheid moeten hebben om te zijn wie ze zijn. In de praktijk betekent dit dat er een landelijke organisatie is (het GSA Netwerk) met op veel scholen een groep leerlingen die hun eigen GSA heeft opgericht.

Heb je zelf twijfels of vragen over gender, queerness of seksualiteit en wil je graag je verhaal kwijt of advies? Wil je iemand ondersteunen die onderdeel is van de LGBTQ+- community? Vind je het leuk om in gesprek te gaan met andere leerlingen of wil je helpen met het organiseren van activiteiten? Neem dan contact op met de KSH GSA. Wekelijks is er op dinsdag tussen 15.10 en 16.30 uur een meeting met GSA-leden in lokaal 3.53, waar je altijd welkom bent. Ook kun je mailen naar gsa@kshcollege.nl.