Leerlingen V3c winnen WON schoolmanifestatie

Wat is het verschil in slaapduur tussen jongens en meisjes uit 1 vwo op de KSH door gebruik van mobiele telefoon voor het slapengaan?

Door onderzoek te doen naar deze vraag hebben Vera Ejiogu, Rebecca Hulsman en Sanne Witjes uit V3c de WON schoolmanifestatie gewonnen. De manifestatie is de afronding van de wedstrijd om het beste mini-profielwerkstuk. Leerlingen in vwo 3 werken een halfjaar lang aan dit project. Ze bereiden zich hiermee voor op het profielwerkstuk in de bovenbouw.

‘Hoewel de prijs al in maart is uitgereikt, is een felicitatie nog meer dan op zijn plaats’, zegt Chester Vacquier, WON coördinator op de KSH. ‘Met deze winst zijn de meiden uit V3c tevens genomineerd voor de Edwin Ran Bokaal en voor de regionale WON manifestatie in juni. Ontzettend knap gedaan!’

 

Wetenschapsoriëntatie Nederland (WON) is een netwerk van ongeveer 45 scholen die samen wetenschapsoriëntatie een nadrukkelijke plek geven in het vwo-curriculum. Door ‘onderzoekend leren’ en ‘leren onderzoeken’ ontwikkelen WON-leerlingen academische vaardigheden en vooral een academische houding: nieuwsgierigheid, nuance en een kritische kijk op de wereld om hen heen.