KSH wint (twee keer) bij Mensenrechtenprijs

Op dinsdag 10 december – de internationale dag van de mensenrechten – was  de uitreiking van de eerste Haarlemmermeerse Mensenrechtenprijs. En met succes voor de KSH: leerlingen uit havo 3 en vwo 3 wonnen de publieksprijs en een van de juryprijzen. We zijn ontzettend trots op deze kanjers!

Recht op privacy
Meer dan 500 leerlingen van vier middelbare scholen hebben aan het project meegedaan. Op het Haarlemmermeer Lyceum, het Hoofdvaart College, het Kaj Munk College en de KSH is in de les aandacht besteed aan het recht op privacy. Daarna hebben leerlingen, in groepjes of individueel, op een creatieve manier uiting gegeven aan hun visie op dit onderwerp: in film, tekst of op een andere kunstzinnige wijze. Op elke school zijn drie uitingen gekozen als inzendingen voor de Haarlemmermeerse Mensenrechtenprijs 2019. Burgemeester Marianne Schuurmans maakte tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaars bekend. Zij kregen ieder een cheque van 250 euro om te besteden aan een goed doel naar keuze.

Prijzen
Er waren drie juryprijzen en een publieksprijs. De jury bestond uit Quirine Eijkman, vicevoorzitter van het College voor de Rechten van de Mens, Alle van Steenis, bestuurder van Montessori Scholengemeenschap Amsterdam en oud-rector van het Kaj Munk College. De presentatie was in handen van onze eigen Sam Meerhoff, docent levensbeschouwing.

Uitslag Haarlemmermeerse Mensenrechtenprijs 2019
Mean Girls – KSH (publieksprijs)
Banier 3 – Naamloos – Hoofdvaart College
Zijn Jouw Gegevens Echt Veilig? – KSH
Privacy Alles Anders – Kaj Munk College

Foto: Goulmy Design & Fotografie