Paarse Vrijdag

Het is morgen Paarse Vrijdag!

Het paars kan weer de kast uit, want op vrijdag 10 december is het zo ver! Paarse Vrijdag, maar wat houdt dat precies in en wat wordt er op de KSH gedaan?

Paarse Vrijdag is een dag waarop aandacht wordt geschonken aan alle verschillende seksualiteiten en genders. Hier wordt dan ook verder gekeken dan homoseksuelen en lesbiennes. Denk bijvoorbeeld aan aseksualiteit, non-binairiteit en panseksualiteit.

Wat doen we op de KSH? Paars dragen! Als jij wilt laten zien dat jij het oké vindt dat iedereen mag zijn wie die wil zijn en dat iedereen mag kiezen op wie ze vallen, kan je dat laten zien door iets paars te dragen.

De GSA organiseert verder nog andere activiteiten op school. Zo is er een heuse speurtocht door de school! Het antwoordformulier krijg je tijdens het 1e lesuur uitgereikt of kun je ophalen bij de GSA-stand in de aula. Lever je antwoord in bij de stand en wie weet win jij wel het boek 'FAQ Gender'!

Ook wordt de Paarse Vrijdag Krant uitgedeeld in het 1e lesuur. Deze is ook eventueel bij de GSA-stand te vinden. Ook kun je bij de stand aan een aantal leden van de GSA vragen stellen over Paarse Vrijdag.

Het doel voor de dag is om mensen meer te leren over verschillende geaardheden en genders. Daarnaast willen wij uiteraard ook duidelijk maken dat onze school een veilige plek is voor iedereen.