Scholieren Debat Toernooi 2021

Scholieren Debat Toernooi 2021

Een aantal bovenbouwleerlingen deed donderdag 18 november namens de KSH mee aan het Haarlemmermeers Scholieren Debat Toernooi in de plenaire raadszaal van Gemeente Haarlemmermeer. Samen met leerlingen van het Herbert Vissers College, Haarlemmermeer Lyceum TTO, Haarlemmermeerlyceum Zuidrand, NOVA College Hoofddorp en het Kaj Munk College streden ze om de eer.
 
Er werden o.a. debatten gevoerd over het nut van een 'vleestaks' en of actievoeren voor een beter klimaat helpt of niet. De KSH-leerlingen waren 'on fire', want ze mochten het finaledebat voeren! Dat debat, met als tegenstander het Kaj Munk, ging over een verbod op het afsteken van consumentenvuurwerk in de gemeente Haarlemmermeer.
 
Ze zijn uiteindelijk tweede geworden, een prachtige prestatie, en kregen lovende woorden van de jury: onze leerlingen straalden veel energie uit, hadden diverse en creatieve argumenten met veel gebruik van voorbeelden, presenteerden met lef en hadden respect voor de tegenstanders in het debat.
 
Sam Meerhoff, de begeleidend docent maatschappijwetenschappen: "De leerlingen kunnen trots zijn op hun inzet tijdens de voorbereiding en het debat zelf. De sfeer was steeds heel positief: hard werken en plezier ging steeds samen. De leerlingen hebben van dit toernooi ontzettend veel geleerd: debatvaardigheden, samenwerken, presentatie-skills en jezelf durven uiten over maatschappelijke onderwerpen."