Techniek Escaperoom

STO 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorige week bezochten de mavo-brugklassen een heuse technische escaperoom, op het Nova College in Hoofddorp. De escaperoom 'Het Huis van Alvara' daagt leerlingen uit de veelzijdige technische wereld om hen heen te leren kennen. Samen met hun teamleden moeten ze zorgen dat het huis van Alvara op tijd af is, voordat de zwaarste storm van Nederland eraan komt. Ze gaan aan de slag met de techniek die ze dagelijks in hun eigen huis gebruiken en ontdekken hoe je ervoor kan zorgen dat het huis de storm overleeft.

Sterk TechniekOnderwijs
De KSH is deelnemer van het programma Sterk Techniekonderwijs, waarin bedrijfsleven, onderwijs en overheid samenwerken. Via dit programma willen wij vanuit het LOB-programma (loopbaanoriëntatie en begeleiding) onze leerlingen enthousiasmeren voor Techniek en het techniekprofiel en laten kennismaken met de breedte van Techniek.

Als onderdeel van dit programma nemen de mavo-brugklassen deel aan de Bèta & Tech Experience: een contextrijk en interactief techniektraject, inclusief lesprogramma en dus de techniek-escaperoom.

STO 2

STO 3