Update Cambridge English

Cambridge English

Hoe gaat het met Cambridge English op de KSH?

Nou, waanzinnig goed, gelukkig! Zo mag ik met trots meedelen dat de eerste lichting havoleerlingen hun Cambridge First Certificate heeft gehaald! Na maar liefst 9 maanden uitstel wegens coronamaatregelen, mochten zij op 6 maart dan eindelijk hun Cambridge First-examen afleggen. En ondanks de vertraging met prachtige resultaten! Ook 2 leerlingen uit V4 (die in V3 examen zouden doen) slaagden voor hun Cambridge First-examen en oefenen al voor Cambridge Advanced, dat voor V5 op het programma staat.

Hiermee behouden we tot nu toe het noemenswaardige 100% slagingspercentage, al sinds in 2018 de eerste KSH-leerlingen een Cambridge-examen deden!

Cambridge Advanced-examen
Daarnaast zijn er dit jaar de eerste leerlingen (nu in V6) die het volledige traject van 5 jaar Cambridge English inclusief 2 examens hebben voltooid, nadat zij afgelopen oktober hun 5 maanden uitgestelde Advanced-examen haalden. Wat een talent en/of volharding! Ik heb hen ruim 4 jaar mogen begeleiden: een prachtige taak! De volgende groep die dit 5-jarige traject hoopt af te ronden (V5) gaat 29 mei op voor het Cambridge Advanced-examen.

De huidige leerlingen in het 4e, 5e en 6e jaar hebben bovendien de prachtige schoolreis naar Cambridge, Engeland mogen maken. Het geduld van (derdejaars) leerlingen die dit jaar aan de beurt zouden zijn, wordt helaas nog verder op de proef gesteld☹.

We zijn heel blij en trots dat het zo goed gaat met Cambridge English op de KSH. Op 5 juni aanstaande doen maar liefst 52 leerlingen uit havo en vwo 3 het First-examen. En er staan al weer zo’n 80 toekomstige havo- en vwo-brugklasleerlingen te popelen om te starten met deze prachtige uitdaging in de Engelse taal!

Namens de KSH-sectie Engels,

Hester van der Meer

KSH Coördinator Cambridge English