In de les bij… de debatklas

In de les bij… de debatklas

De debatklas is een groep leerlingen uit de bovenbouw die vanuit het vak maatschappijleer een debatgroep hebben gevormd, ter voorbereiding op de scholierendebatwedstrijden.
Op 14-oktober-2015 heette de debatklas van het KSH, wethouder John Nederstigt van Onderwijs en Duurzaamheid Haarlemmermeer, van harte welkom. De debatklas werd in twee groepen verdeeld (vóór en tegen de stelling) en zijn we aan de slag gegaan met de zelfbedachte stelling van Stefan van Langen (lid van de debatklas): “Leerlingen moeten tijdens hun schooltijd deelnemen aan milieu- en maatschappelijke projecten”
Wethouder John Nederstigt gaf voorafgaand aan het debatteren veel tips, waaronder dat het erg belangrijk is om beleefd te blijven tegen de jury en de medestanders. Leerlingen namen de tips serieus en stelden vragen die enthousiast beantwoord werden door de wethouder.

De twee groepen zijn ongeveer tien minuten bezig geweest met het verzinnen van zoveel mogelijk sterke standpunten. Vervolgens zijn we overgaan tot het debatteren. Het is absoluut erg vermakelijk te zien hoe de leerlingen met elkaar in debat gaan; veel standpunten worden vormgegeven vanuit de leefwereld van de leerlingen en daardoor komen de standpunten erg duidelijk over. De leerlingen hebben er elke les opnieuw weer veel plezier in, dat straalt er vanaf!

 

BewarenBewaren

Over de KSH

De KSH is een overzichtelijke middelbare school (1500 leerlingen) die al 25 jaar goed onderwijs verzorgt. Een school waar ruim 150 medewerkers voor jou klaar staan.

Meer over de school