GROEP 7 & 8

Informatie voor groep 7 en 8

De komende maanden staan in groep 8 op de basisschool in het teken van de keuze voor een middelbare school. Op de speciale kennismakingswebsite voor groep vind je alle informatie over de KSH. Op deze website kun jij of je docent van groep 8 een aanmelding doen voor de Meet & Greet, de KSH Academy, de Workshopdagen en de Lessenmiddag.

Vanaf 1 oktober 2017 vind je op de kennismakingswebsite alle informatie over het kennismakingsprogramma van de KSH in schooljaar 2017-2018. Je kunt je hier dan ook aanmelden voor de diverse activiteiten. Een beschrijving van de activiteiten vind je ook hieronder.

Kennismakingswebsite

 

Meet & Greet: kennismaking met de brugklas tijdens een lessenochtend. Je docent van de basisschool kan de hele klas opgeven. Begin oktober komen we langs bij jou op school om jullie uit te nodigen!

KSH Academy: speciaal voor de superambitieuze leerling die meer uitdaging nodig heeft in groep 8, starten we de KSH Academy. De KSH Academy vindt plaats gedurende twee periodes van zes weken (voor én na de kerstvakantie). In beide periodes kan de leerling een combinatie van twee vakken volgen. Opgave voor de KSH Academy kan alleen gedaan worden door een docent van groep 8, omdat de lessen onder schooltijd plaatsvinden. Je hoort binnenkort meer via de speciale kennismakingswebsite.

Workshopdag: je kunt op de workshopdag kennismaken met een van de themaklassen – Muziekklas, Theaterklas, Sportklas, Designklas en Researchklas. Alle leerlingen kiezen een themaklas in de brugklas.

Informatieavond voor ouders: op deze avond wordt de KSH gepresenteerd aan je ouders. Ook de speciale klassen komen aan bod.
Er is gelegenheid voor individuele vragen voor en na de centrale presentatie.
woensdag 24 januari 2018: 19.30 uur inloop, 20.00 uur aanvang

Open dagen: tijdens de open dagen zijn alle docenten van de KSH en heel veel brugklassers aanwezig. Je kunt de hele school zien en je kunt kennismaken met alle vakken: er zijn presentaties en lesjes.
donderdag 1 februari 2018, 18.00 – 21.00 uur
vrijdag 2 februari 2018, 18.00 – 21.00 uur

Lessenmiddag: begin februari heb je nog een keer de kans om langs te komen. Je volgt drie korte lessen van een middelbare schoolvak.
woensdag 7 februari 2018, 14.00 – 15.30 uur

 

Over de KSH

De KSH is een overzichtelijke middelbare school (1100 leerlingen) die al 25 jaar goed onderwijs verzorgt. Een school waar ruim 100 medewerkers voor jou klaar staan.

Meer over de school >