Welkom groep 7 en 8!

Sportklas

ksh-groen2-sectie-onder

Wil je je naast je schoolwerk ook sportief ontwikkelen? Dat kan in de sportklas. Sportklassers krijgen twee uur extra LO in de week.

We hebben dit jaar in Sportklas 1 de samenwerking met ArnoldusSport. Naast de activiteiten als Poldersport, Klimmen en Snowboarden in de eerste hebben de leerlingen veertien lessen op locatie. Er worden zeven verschillende sporten aangeboden die de leerlingen allemaal twee keer doen. De sporten zijn Squash, Tennis, Hockey, Ski&Snow, FitCircuit, Boxing en Atletiek. De leerlingen kunnen na deze lessen - als ze enthousiast zijn - voor een lager tarief een instuiftraining volgen bij een van deze verenigingen.

Tevens hebben we een samenwerking voor Sportklas 1 en 2 met Sport Service Haarlemmermeer. Zij bieden ons clinics aan als Judo, Tennis, Golf of Lacrosse en verzorgen veel toernooien voor alle scholen in Hoofddorp.

Er zijn sportklassers die zelfs al training geven bij hun eigen vereniging. Een van de doelstellingen is om nu of later iets voor je vereniging te betekenen (training/jeugdbestuur/teams begeleiden/fluiten etc.). Misschien voel je er wel voor om een beroep in die richting te kiezen. Dan bedoelen we niet alleen vervolgopleidingen als het C.I.O.S., Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) of sport & management, maar ook andere vervolgopleidingen met een sportief karakter.

Tijdens het schooljaar moet je bewijzen dat je sportklaswaardig bent. Met andere woorden: of je volgend jaar weer in de sportklas komt hangt af van je sportieve instelling op ieder vlak. De sportklas duurt twee jaar.

Momenteel bieden we als pilot ook het vak LO2 (lichamelijke oefening als examenvak) aan in de mavo-afdeling van de school. Als je hier dan voor kiest dan zul je ontdekken dat het om drie onderdelen gaat: bewegen, bewegen & regelen, bewegen & gezondheid & samenleving. Het verschil met de gewone LO lessen is dat LO2 veel dieper op deze onderwerpen ingaat.

De sportklas is een tweejarige klas. De kosten per leerjaar bedragen € 90,-.

sport-graffiti
sport1
ksh-groen-footer