Welkom groep 7 en 8!

Onze afdelingen

ksh-licht-oranje-sectie-onder

Op de KSH zijn er vier verschillende afdelingen. Wat houden die afdelingen in? Wat zijn de verschillen? Welke nieuwe vakken krijg je in de brugklas?

brugklas
In de eerste klas ga je de kennis die je op de basisschool hebt opgedaan gebruiken. Er komen leuke nieuwe vakken bij zoals Frans en wiskunde. Maar je leert ook hoe jij het beste kunt studeren. Je leert keuzes maken, je huiswerk plannen, onderzoek doen etc. Met toetsen en proefwerken wordt er gekeken hoe goed dit allemaal gaat en hoeveel vooruitgang je hebt gemaakt. Aan het einde van de eerste klas wordt bekeken welke afdeling voor jou het meest geschikt is: vwo, havo of mavo.

vwo met vwo plus, gymnasium en atheneum
Net zoals op de andere vwo-scholen in de omgeving streven we er op de KSH naar onze vwo-leerlingen te helpen bij het behalen van een vwo-diploma in 6 jaar. Méér dan op de andere scholen streven we ernaar de onderzoekende houding van onze vwo-leerlingen te ontwikkelen. Op het moment dat je de KSH met het vwo-diploma verlaat, ben je excellent voorbereid op een universitaire vervolgstudie en beschik je over de onderzoekende houding waar “Nederland – Kennisland” om vraagt. Gymnasium (Latijn en Grieks) en atheneum samen noemen we vwo (voorbereidend wetenschappelijk onderwijs). Deze afdelingen leiden op voor de universiteit en het hoger beroepsonderwijs (HBO). De eisen zijn daarom hoog. Je moet zelfstandig kunnen werken, leergierig en kritisch zijn. Je hebt op de KSH de mogelijkheid om een klassieke plusvariant te volgen met het gymnasium. Maar je kunt ook de moderne variant volgen: het vwo plus met de vakken filosofie, Delf Frans. Ook kun je Cambridge English volgen.

havo
Onze havo-afdeling biedt naast kennis ook inzicht in praktische vaardigheden zoals presenteren, samenwerken en zelfstandig studeren. In de bovenbouw is een ruim aanbod van vakken in de verschillende profielen. Hierdoor heb je uitstekende instroommogelijkheden voor het hoger beroepsonderwijs (hbo).

Wij bieden in de havo en het vwo extra examenvakken aan zoals NLT (Natuur Leven en Techniek), Spaans, Management & Organisatie, Muziek, Drama en BSM (Bewegen Sport en Maatschappij).

mavo
In deze mavo-opleiding bieden wij de theoretische leerweg. Onze mavo staat gelijk aan VMBO-TL. Als mavo-leerling ga je elk jaar meer zelfstandig opdrachten uitvoeren. Intussen bekijk je welke vervolgopleiding je wilt gaan volgen. Het mavo-programma bereidt je voor op een succesvolle doorstroming naar het middelbaar beroepsonderwijs (MBO). Verplicht ben je om in zes vakken examen te doen maar de meeste leerlingen doen op de KSH examen in zeven vakken. We bieden op de mavo ook het vak LO2 aan. Steeds meer van onze leerlingen kiezen na de mavo voor een vervolg in havo 4.

bijzondere vakken
We bieden als KSH veel bijzondere vakken aan. Op de mavo kun je examen doen in LO2 (lichamelijke opvoeding). Op de havo kun je kiezen voor muziek, drama, BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) en Spaans. Op het vwo kun je examen doen in filosofie, maatschappijwetenschappen, Grieks, Latijn, Spaans, Muziek en Drama.

 

klas6
mediatheek4-1
sportdag
bruce

mavo
- LO2

 

havo
- Spaans (vanaf havo 2)
- Drama
- Muziek
- NLT (natuur, leven en technologie)
- M&O (Maatschappij en Organisatie)
- BSM (Bewegen Sport en Maatschappij) - in ontwikkeling

vwo
- Grieks & Latijn
- Spaans (vanaf vwo 2)
- Muziek
- Drama
- NLT (natuur, leven en technologie)
- M&O (Maatschappij en Organisatie)

ksh-oranje-footer