Welkom groep 7 en 8!

Wie zijn wij?

ksh-licht-oranje-sectie-onder

Als je voor de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp kiest, kies je voor een breed onderwijsaanbod. Bij ons kun je terecht op verschillende afdelingen: gymnasium en atheneum (samen het vwo), havo en mavo. Voor ons staat voorop dat iedere leerling het beste uit zichzelf haalt. Daarom richten wij ons, naast het overdragen van de benodigde kennis, ook op het vormen van de karaktereigenschappen die je nodig hebt om te slagen in de maatschappij. Daadkracht, doorzettingsvermogen, maar ook zelfdiscipline en  verantwoordelijkheid; allemaal zaken die je helpen je talenten optimaal te benutten.

Je kunt pas je talenten ontplooien als wij je een veilige omgeving bieden. Dat betekent dat wij werken vanuit een positieve verwachting, maar ook rekening houden met elkaar, beleefd en hulpvaardig zijn en je houden aan de regels. Die regels zijn duidelijk en gelden voor iedereen. Dat maakt het wel zo overzichtelijk.
Wil je een keer nalezen wat die regels precies zijn, dan kun je daarvoor terecht in het leerlingenstatuut. Hierin staan alle rechten en plichten van de leerlingen. Je vindt het op onze website, onder het kopje Onze school > Schoolregels en afspraken. Zo zorgen we met elkaar voor een schone, veilige en stimulerende omgeving, waarin elke leerling kan schitteren.

Nog even over de K in onze naam: we zijn een katholieke school. Ook dat maakt dat we het eigenlijk vanzelfsprekend vinden om voor elkaar te zorgen en elkaar met respect te behandelen. Voel je je hierbij prettig, dan ben je van harte welkom op onze school

De KSH is onderdeel van IRIS, Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs. IRIS is een professionele, actieve stichting voor christelijk voortgezet onderwijs in de regio’s Haarlem, Haarlemmermeer en Amstelland-Meerlanden.

lln6-1
klas5
ksh-oranje-footer