Welkom groep 7 en 8!

Peer Support

ksh-groen2-sectie-onder

Naast het programma voor onze persoonlijke benadering waarin docenten een cruciale rol spelen, hebben we ook een programma waarin leerlingen zelf een belangrijke rol spelen en bijdraagt aan de unieke sociale samenhang binnen de school. Deze samenhang, die dwars door de leerjaren heenloopt, stimuleren we door Peer support. “Peer Support” valt uiteen in twee onderdelen: dat van de peer leader en van de peer tutor.

Peer leader
Onze brugklasleerlingen worden gedurende het hele schooljaar begeleid door leerlingen uit de bovenbouw. Dit zijn onze peer leaders, die speciaal zijn opgeleid om de brugklasleerlingen wegwijs te maken in de school en vraagbaak voor hen te zijn. De peer leaders bouwen een band op met de brugklasleerlingen en nemen deel aan allerlei activiteiten die voor hen worden georganiseerd.

Peer tutor
De peer tutor is een bovenbouwleerling die een onderbouwleerling die dat nodig heeft helpt met extra uitleg van de lesstof en voorbereiding van toetsen.

Mentor & Peer leaders

In de brugklas kunnen jij en je ouders altijd terecht bij de mentor. Als de mentor er niet is, kun je ook altijd even langsgaan bij de coördinator van de brugklas.
Elke klas heeft ook twee peer leaders bij wie je met al je vragen terecht kunt. Dit zijn ouderejaarsleerlingen die je wegwijs kunnen maken op school en die je alles kunt vertellen wat je bezighoudt!

peer support
ksh-groen-footer