Mentor en mentorplusuur

Mentor en mentorplusuur

Jouw mentor is voor jou en je ouders het eerste aanspreekpunt bij wie je altijd terecht kunt. De mentor begeleidt je intensief en houdt je prestaties en ontwikkeling in de gaten. Twee keer per jaar voer je samen met je ouders en de mentor een gesprek waarin besproken wordt hoe het met je gaat, het Mentor-Ouder-Leerlinggesprek. De mentor helpt ook met de extra vaardigheden die je op de middelbare school nodig hebt, zoals communicatie, sociale vaardigheden, werkstuk maken, presteren, computervaardigheden, planning en structuur, toetsaanpak etc.

In het mentorplusuur helpen we je bij het leren keuzes te maken voor je toekomst. Je komt erachter waar je interesse ligt, waar je goed in bent en wat je het allerliefst doet. Daarnaast leer je in het mentorplusuur samen te werken, je eigen gedrag te bekijken en daarover te praten. Je houdt online een portfolio bij van wat je leert en als het zover is weet je precies welk vakkenpakket je wilt kiezen en welke vervolgopleiding je wilt doen. Het lijkt misschien nog ver weg, maar als je bij ons op school je diploma hebt behaald, ga je naar een vervolgopleiding. En vervolgopleidingen kijken tegenwoordig niet meer alleen naar een mooie cijferlijst, maar ook naar je motivatie en naar of de opleiding bij je past. Met je portfolio en alles wat je in het mentorplusuur over jezelf hebt geleerd heb je dan een veel grotere kans dat je de vervolgopleiding van je keuze kunt volgen!

We hebben op de open dag een presentatie gegeven over het mentorplusuur.
Deze kun je hieronder bekijken.

Over de KSH

De KSH is een overzichtelijke middelbare school (1100 leerlingen) die al 25 jaar goed onderwijs verzorgt. Een school waar ruim 100 medewerkers voor jou klaar staan.

Meer over de school >