Themaklas Sportklas

Themaklas Sportklas

Sportklas KSH

Voor leerlingen die een sportieve uitdaging willen, is er de tweejarige sportklas. Je krijgt dan twee sportlessen extra per week. Daarin krijg je onder andere sportclinics, zeilles, ski- of snowboardles, vechtsport, raften etc.

In de maand januari gaan we naar Snowworld, waar de leerlingen de keus hebben uit skiën of snowboarden en op hun niveau les krijgen van ervaren instructeurs. In de maand juni gaan de eerste klassen naar Poldersport om te kanoën en te survivallen. De tweede leren zeilen op de Westeinderplassen.

Afhankelijk van de mogelijkheden in het schooljaar verzorgen we een aantal clinics (golf/badminton/baanwielrennen/boksen, etc.). Verder worden alle schoolvoetbalwedstrijden voor de groepen 5 en 6 van het basisonderwijs in Hoofddorp gefloten door onze sportklassers. Ook zijn we trots op onze sportklassers die instructie geven bij hun eigen vereniging. Een van de doelstellingen van de extra sportklasactiviteiten is om nu of later iets voor verenigingen te betekenen (training/jeugdbestuur/ teams/ begeleiden/fluiten etc.)

De extra kosten voor de sportklas bedragen € 90 per jaar. Dit is inclusief een sportklasshirt.

Een leerling:

1. heeft een sportieve instelling;
2. bezit een goede bewegingsvaardigheid;
3. wil ook kennismaken met alle sporten;
4. heeft inzet en laat goed gedrag zien (voorbeeldfunctie);
5. wil sport en leren combineren.

Na het voortgezet onderwijs zijn er vervolgopleidingen als het C.I.O.S. of de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (A.L.O.), maar er zijn ook andere vervolgopleidingen met een zeer sportief karakter.

 

Over de KSH

De KSH is een overzichtelijke middelbare school (1500 leerlingen) die al 25 jaar goed onderwijs verzorgt. Een school waar ruim 150 medewerkers voor jou klaar staan.

Meer over de school