Karakter

Het karakter van een persoon bepaalt hoe hij/zij als persoon is en hoe hij/zij gezien wordt door anderen. Het karakter bepaalt iemands denken, voelen en gedrag.
Je karakter wordt gevormd in je vroege jeugd maar ook gedurende je schoolperiode op de KSH. Als school willen wij graag bijdragen aan jouw ontwikkeling tot een persoon die verantwoordelijkheid toont en zich vrij voelt.
Het is belangrijk dat je jezelf in de hand hebt, dat je gedisciplineerd bent, jezelf weet te redden in elke situatie en verantwoordelijkheid toont. Wij gaan je als school daarbij helpen, want dit soort zaken leer je door het oefenen.

Goede gewoonten zijn op de KSH net zo belangrijk als inzicht in de lesstof. Wij verwachten dat je leert rekening te houden met anderen, en beleefd en hulpvaardig zult zijn. Ook dat zijn weer karaktereigenschappen die je al doende ontwikkelt.
Scholen en docenten hebben een grote invloed op de ontwikkeling van het karakter van hun leerlingen. Ons onderwijs is in de brede zin dan ook gericht op “Het goede kennen en het goede doen”.
Het belangrijkste ingrediënt voor karaktervorming is vertrouwen. Karakter bouw je immers op als je de beloften die je aan jezelf en aan anderen doet, trouw blijft. Dit betekent dat je – soms moeilijke – keuzes moet maken, je in moet zetten om dingen te veranderen en je hieraan moet houden.