Kennis

Het belangrijkste voor ons als school is het overdragen van kennis. Wij willen jou als leerling het beste onderwijs geven en daarbij is de overdracht van kennis het allerbelangrijkste. De docenten die jou lesgeven zijn zeer goede en gedreven vakmensen die voor zichzelf hoge eisen stellen aan kennisoverdracht.
Zij verlangen van jou dat je het beste uit jezelf wilt halen en leert om zelfstandig te werken. Wij gaan er dan ook vanuit dat je hier toe bereid bent en dat respect en waardering van jou voor de docenten, maar ook van de docenten voor jou, een belangrijke rol speelt.

Gedurende je schooltijd op de KSH leer je jouw talenten ontdekken en ontwikkelen. Dagelijks zal je in de school en bij de les je talenten moeten laten zien. In de ‘gewone’ les, bij sport en cultuur, en door maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Op deze manier werk je toe naar het behalen van het diploma, op het voor jou maximaal haalbare niveau.

Naast het je eigen maken van kennis, zijn je houding en je vaardigheden belangrijk. Door het volgen van lessen op de KSH ontwikkel je steeds meer en beter je eigen persoonlijkheid, wat weer belangrijk is voor het verkrijgen van een goede positie in de maatschappij. Daarbij kijken we ook naar jouw sociaal-emotionele ontwikkeling. Wij zullen daarover nauw contact houden met je ouders/verzorgers.