Voorzieningen

Voorzieningen

Leerpleinen
In ons onderwijsconcept staat het leren van de leerling centraal zonder daarbij de rol van de leraar uit het oog te verliezen. Het zichtbare resultaat hiervan zijn onze leerpleinen: de traditionele klassituatie is verrijkt met een ruimte die multifunctioneel inzetbaar is. Er is een geschiedenisplein, wiskundeplein, muziekplein en een scienceplein: een gecombineerd plein van de vakken biologie, natuurkunde en scheikunde. De pleinen faciliteren een nieuwe manier van onderwijs, waarbij verbinding en ontmoeting centraal staan. De vakdocent kan met het gebruik van de multifunctionele ruimtes beter aansluiten op de leerbehoefte en het leertempo van de leerling.

Mediatheek
De KSH heeft een eigen mediatheek en werkt hiervoor samen met de Bibliotheek Haarlemmermeer. Alle leerlingen zijn gedurende hun schooltijd automatisch lid van deze bibliotheek. Op vertoon van de bibliotheek- of schoolpas kunnen leerlingen maximaal vijf boeken lenen. Op school geleende boeken kunnen bij alle vestigingen van de Bibliotheek Haarlemmermeer worden geretourneerd. Leerlingen kunnen in de mediatheek ook rustig zelfstandig werken, bijvoorbeeld in de stilteruimte. In de mediatheek is het mogelijk om – tegen betaling – te printen en kopiëren. De mediatheek is iedere dag open van 8.30-16.00 uur.

Studieplekken
Op verschillende plekken in ons schoolgebouw zijn studieplekken, waar leerlingen zelf of in groepjes kunnen studeren.

Kluisjes
Boeken, tas en eventueel helm kunnen bij ons veilig worden opgeborgen in een kluisje. De huurprijs en waarborgsom worden aan het begin van ieder schooljaar bekend gemaakt. Uiteraard is het niet de bedoeling om niet-toegestane voorwerpen in de kluisjes te hebben. Indien daar aanleiding toe bestaat, controleren we daar op en kunnen we eventueel de politie inschakelen.

Lift
Is een leerling (tijdelijk) slecht ter been, dan kan hij/zij gebruikmaken van een van onze liften. Na betaling van een borg van 15 euro en het inleveren van een door de ouders ondertekend formulier, wordt bij de administratie een sleutel uitgeleend.

Aula
We hebben ons best gedaan ervoor te zorgen dat de aula een prettige plek is om te verblijven. Leerlingen kunnen hier tafelvoetballen, maar ook schaken of dammen.

Schoolkantine
Wie gezond eet, presteert beter op school. We vinden het als school dan ook belangrijk dat onze leerlingen op school gezond kunnen eten en drinken. Vandaar dat we samenwerken met een professionele partner met een gezond verstand van schoolcatering: Vital4Skool. Vital4Skool is een dynamische schoolcateringformule ontwikkeld door specialisten uit de cateringbranche met jarenlange praktijkervaring. Met veel passie voor lekker eten en drinken is er een verantwoord en eerlijk schoolcateringconcept ontstaan dat aansluit bij de wensen van de leerling en past binnen de richtlijnen die zijn opgesteld door het Voedingscentrum: de Richtlijnen Gezondere Kantines. We maken hiermee de gezonde keuze de makkelijke keuze. Om ervoor te zorgen dat het assortiment aan de eisen blijft voldoen, wordt ieder jaar het aanbod in kaart gebracht met de Kantinescan van het Voedingscentrum. De uitkomsten worden gerapporteerd en besproken met de schooldirectie.

De schoolkantine is tijdens reguliere schooldagen geopend van 9.00 – 15.00 uur.

Fietsenrekken
Fietsen, brommers en scooters worden gestald in onze fietsenrekken, die worden bewaakt met camera’s.
De school is niet aansprakelijk voor schade of diefstal.

Over de KSH

De KSH is een overzichtelijke middelbare school (1500 leerlingen) die al 25 jaar goed onderwijs verzorgt. Een school waar ruim 150 medewerkers voor jou klaar staan.

Meer over de school