Ziekte van Pfeiffer

Ziekte van Pfeiffer

Geregeld zijn er op school leerlingen die de ziekte van Pfeiffer onder de leden hebben. De ziekte van Pfeiffer is een besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door een virus dat zich in het speeksel bevindt. Verreweg de meeste volwassenen hebben voor hun 20e levensjaar een infectie met het virus doorgemaakt.
De ziekte komt meestal voor in de pubertijd en geeft o.a. vermoeidheidsverschijnselen die enkele maanden kunnen aanhouden.
Het komt vaak voor dat dragers van het virus zich goed voelen. In dat geval is het geen probleem om naar school te komen.

Het virus is echter gedurende lange tijd (18 maanden) besmettelijk. Om te voorkomen dat anderen met het virus worden besmet is het belangrijk om alleen het eigen glas, beker of flesje en eigen bestek te gebruiken.
Verder de handen wassen na gebruik van het toilet, voor het bereiden van voedsel en voor het eten.
Bij hoesten en niezen een papieren zakdoekje gebruiken en dit daarna weggooien.

De ziekte van Pfeiffer geneest meestal zonder behandeling, maar overleg altijd even met de huisarts over wat er aan de hand is en of behandeling nodig is.

Over de KSH

De KSH is een overzichtelijke middelbare school (1100 leerlingen) die al 25 jaar goed onderwijs verzorgt. Een school waar ruim 100 medewerkers voor jou klaar staan.

Meer over de school >